Most gurult el teljesen az Apple pirulája

apple pro display xdr monitor videoszerkesztés office számítógép mac
Apple Pro Display XDR
Vágólapra másolva!
Nem jár tartóláb a csúcsmonitorához, ezer dollárért külön kell megvenni.
Vágólapra másolva!

A fejlesztői konferenciájának nyitóelőadásán az Apple tegnap este bejelentette a grafikusoknak és videogyártással foglalkozóknak szánt csúcsmonitorát. A 32 hüvelykes és 6016×3384 pixeles Pro Display XDR az ősszel fog piacra kerülni, méghozzá kétféle változatban: a normál borítású 4999 dollárba (nettó 1,43 millió forintba), míg a nanotextúrás üveggel ellátott variánsa 5999 dollárba (nettó 1,72 millió) forintba kerül majd.

Apple Pro Display XDR Forrás: Apple

Ez az árazás még a professzionális és csúcskategóriás monitorok esetében is elég nehezen nyelhető le, de az igazán csúnya meglepetés, hogy a vásárlók nem kapnak hozzá semmiféle állványt vagy tartót, magán a kijelzőn kívül csak videokábel, áramkábel és tisztítókendő jár hozzá. Aki szeretné monitortartó lábon használni a kijelzőt, mert nem szeretné mondjuk a falhoz támasztani, az kénytelen lesz megvenni az Apple szerint opcionális tartólábat.

Méghozzá ezer dollárért, nettó 286 ezer forintért. Egy tartólábat.

A másik opció, hogy a monitor VESA szabványú fali vagy asztali konzolhoz is erősíthető, azonban a rögzítőcsavarok furatait lehagyta magáról a monitorról az Apple, a tartók nem csavarozhatóak közvetlenül a hátlapjába. Aki konzolhoz rögzítené a méregdrága monitorát, annak először vennie kell egy rögzítőadaptert, ami mágnesesen hozzácsatlakozik a monitorhoz, a tartókonzolt pedig az adapter másik oldalára kell felcsavarozni.

Az adapter ára a tartólábéhoz képest szinte lopás: csupán 200 dollárba, nettó 57 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!