Indul a világ első nemzetközi 5G mobil esport tornája

vodafone 5g esl esport
Vágólapra másolva!
A résztvevők 165 000 EUR összdíjazásért, valamint 5G-s okostelefonokért és egyéb díjakért versenyezhetnek.
Vágólapra másolva!

A Vodafone és az ESL – a világ legnagyobb esport vállalata – elindította a Vodafone 5G ESL mobil nyílt versenyt: egy mobiltelefonos játék-tornát, amelynek keretében a nemzetközi e-versenysportban első alkalommal szerveznek élőben, 5G hálózaton keresztül közvetített nagydöntőt. A Vodafone 5G ESL mobil nyílt versenyén Albániából, Csehországból, Egyiptomból, Németországból, Görögországból, Magyarországról, Indiából, Írországból, Olaszországból, Máltáról, Hollandiából, Portugáliából, Katarból, Romániából, Spanyolországból, Törökországból és az Egyesült Királyságból vehetnek részt játékosok.

vodafone 5g esl esport Forrás: Vodafone / ESL

A Vodafone 5G ESL mobil nyílt versenye május 31-én indul, 2019. szeptember 29-éig tart, és azon 17 ország játékosai vehetnek részt rajta, ahol a Vodafone jelen van. A versenyben két népszerű online mobil játékkal vetélkednek a résztvevők: az Asphalt 9: Legends akciójátékkal; valamint a többszereplős, kieséses battle royale stílusú harci játékkal, a PUBG MOBILE-lal.

A nemzetközi torna több, kizárólagosan online selejtező-sorozatból áll, valamint az ESL selejtezőből, amelyre az ESL One egyesült királysági, birminghami, az ESL One kölni és a Gamescom németországi rendezvényein kerül sor. Az online selejtezők bármilyen kompatibilis Android vagy iOS operációs rendszerű készüléken játszhatók, tetszés szerinti internetkapcsolaton.

Mindkét játék nagydöntőjére élőben, a Vodafone 5G hálózatán kerül sor szeptember 28-29-én a Milánói Játékhéten, amely kiváló terepet nyújt annak demonstrálására, milyen jól használható a Vodafone nagysebességű, valós idejű 5G hálózata gamingre.

Az 5G ESL mobil nyílt verseny élő játékában helyezést elérő döntősök összdíjazása 165 000 EUR, amelyből az Asphalt 9: Legends játék nyertese 14 000 EUR, a PUBG MOBILE játék győztes csapata pedig összesen 40 000 EUR összegben részesül.

A játékosok a hivatalos weboldalon jelentkezhetnek az online selejtezőkre, ahol egyben további információkat is találhatnak a tornáról, a játékosok ranglistájával, a szemelvényekkel és a kommentátorok klipjeivel és videóival együtt, valamint helyszíni közvetítéseket tekinthetnek meg, és tanulmányozhatják az ESL One és a Gamescom programját.

A Vodafone 5G ESL mobil nyílt versenye a Vodafone egyre aktívabb részvételére épít az esport területén. A szolgáltató tavaly jelentette be, hogy kiemelt partnere lesz az ESL One és az IEM tornáknak Európa-szerte, illetve a közelmúltban hozta nyilvánosságra azt is, hogy szponzora lesz a spanyolországi „Vodafone Giants"-nek, valamint a „Mousesports"-nak, a legsikeresebb német profi esport csapatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!