Ritkábban fagy majd le a Windows 10 fájlkezelője

windows 10 fájlkezelő
A Windows 10 April 2019 Update-től alapértelmezetten a Fájlkezelő összes ablaka saját folyamatban fut majd
Vágólapra másolva!
Alapértelmezetten aktív lesz egy jó ideje elérhető funkció.
Vágólapra másolva!

Néha az apró fejlesztések tudják a legnagyobb életminőségbeli különbséget tenni az operációs rendszerekben. A napokban kiderült, hogy a heteken belül érkező Windows 10 April 2019 Update óriásfrissítéstől gyárilag aktív lesz a Fájlkezelőben egy régóta elérhető funkció, ami képes megakadályozni, hogy a program egyetlen ablakának a lefagyása miatt az összes többi is használhatatlanná váljon.

A Windows 10 April 2019 Update-től a Fájlkezelő összes ablaka saját folyamatban fut majd Forrás: Origo

A manuálisan most is aktiválható „Mappaablakok megnyitása külön folyamatban" opció lényege, hogy a Fájlkezelő összes ablaka dedikált folyamatban fut, így ha az egyik megnyitott ablak valamiért lefagy, akkor nem válik használhatatlanná a Fájlkezelő többi megnyitott ablaka.

Ilyen időleges lefagyás például akkor történhet, ha megnyitunk egy pendrive-ot, amin kismillió fénykép található. Ekkor az Intéző nekiállhat előnézeti képeket generálni a fotókhoz, azonban a meghajtó limitált írási és olvasási sebessége miatt jó időre „gondolkodó üzemmódba" kapcsolhat az ablak.

Szintén problémát jelenthet, mikor fájlműveleteket próbálunk végezni egy hibás meghajtón.

Aki most rögtön bekapcsolná ezt a funkciót, az nyissa meg a Fájlkezelőt, váltson a Nézet fülre, kattintson a Beállítások ikonra, a megjelent ablak Nézet fülében pipálja be az említett funkciót, végül pedig okézza le az ablakot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!