Androidra is megjött a Chrome 74

okostelefon mobilozás android
Vágólapra másolva!
Átnevezték benne az adatforgalmat csökkentő módot.
Vágólapra másolva!

A számítógépes verziójának kiadása után az androidos Google Chrome 74 terjesztését is megkezdte a Google. Az alkalmazás aktuális kiadása nem hoz eget rengető újításokat, de azért előrelépést jelent. A talán legérdekesebb, hogy ha valaki az Android 9 Pie kisegítő lehetőségeinél bekapcsolta a kevesebb animáció mutatását, akkor a Chrome ezt a meglátogatott weblapok tudtára adja. Sajnos a böngésző nem képes automatikusan csökkenteni a weblapok animációit: a webfejlesztőknek külön kell támogatniuk, hogy az ilyen igénnyel rendelkező mobilozóknál kevesebb animáció jelenjen meg.

Forrás: Tofros.com / Pexels

Tovább érdekesség, hogy a Chrome 74-ben már Egyszerűsített módnak nevezik a Beállítások menüben bekapcsolható adatcsökkentési módot.

Ezt aktiválva akár 60 százalékkal is csökkenthető a mobilnetezés során felhasznált adatmennyiség,

így érdemes nem megfeledkezni a böngészőben egyébként már nagyon régóta elérhető funkció létezéséről.

Emellett végre bekerült a Chrome főmenüjébe a weblapok automatikus fordításának a lehetősége, bár ez nálunk még nem jelent meg. Akinél már aktiválta a Google, az közvetlenül a Letöltések menüpont alatt találja. A Google Fordító szintén régóta elérhető a böngészőben, ebben az új menüpontban csak az a pláne, hogy rajta keresztül utólag módosíthatóak a fordítás beállításai. Például előfordulhat, hogy véletlenül rossz nyelvet állítunk be a fordítóban, de nem tudunk rajta egykönnyen változtatni, mivel a bezárógombra való koppintással eltüntettük a böngészőablak aljáról a fordítás beállításait mutató felületet.

Végül jó hír, hogy a netes bűnözők és trükközők mostantól elvileg nem lesznek képesek teljesen automatikusan fájlletöltéseket kezdeményezni a böngészőben.

A Google Chome 74 szokás szerint a Play Áruházon keresztül válik elérhetővé az androidos eszközökre, legfeljebb pár napon belül mindenkinél megjelenik a frissítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!