Jön az androidos kijelzőtükrözés a Windows 10-be

windows 10 android kijelzőtükrözés your phone csatolt telefon
Tanulgatja az androidos mobilok kijelzőjének a tükrözését a Csatolt telefon alkalmazás
Vágólapra másolva!
A számítógépeikről tudják majd kezelni a mobiljaikat a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 Mobile halálának a beismerése után a Microsoft végre elkezdett azon dolgozni, hogy a számítógépes Windows 10 képes legyen együttműködni az iOS és Android rendszerű okostelefonokkal. A munka sajnos elég lassan halad, a Csatolt telefon alkalmazás jelenleg csak a telefonos fotók gyors átmásolására, továbbá SMS-ezésre használható, de Android esetében még így is minimum 7.0-s készüléket követel.

Tanulgatja az androidos mobilok kijelzőjének a tükrözését a Csatolt telefon alkalmazás Forrás: Microsoft

A Windows 10 April 2019 Update előzetesét tesztelők egy részénél most elérhetővé vált az alkalmazás legújabb funkciója, amely segítségével egy az egyben áttükrözhető a mobilok kijelzőjének a tartalma a számítógépekre, majd egérrel és billentyűzettel kezelhetőek a telefonokon futó szoftverek.

Sajnos jelenleg rendkívül limitált a kijelzőtükrözési funkció: csak egyes számítógépeken és néhány okostelefonnal (Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+) működik, az appok hangja a PC hangszórói helyett a mobilok hangszóróin keresztül szól, plusz az érintőkijelzős kezelés sem támogatott, ami különösen vicces.

Idővel persze nagyon sok PC és mobil lesz támogatott, a bugokat és a hiányosságokat pedig orvosolni fogja a Microsoft, így az elvárt módon működik majd a komplett kijelzőtükrözés.

Csak az a kérdés, hogy mikor jut el idáig a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!