Szabadalmi cunamit indított tavaly a Huawei

Európában többnyire a Huawei technológiájára épülnek a 4G-s hálózatok, az 5G pedig erre alapul, így hatalmas károkkal járna a kínai cég kizárása a piacról.
Vágólapra másolva!
A cég nyújtotta be a második legtöbb szabadalmat Európában.
Vágólapra másolva!

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) idén is nyilvánosságra hozta az elmúlt év legtöbb technológiai szabadalmát benyújtó országok és vállalatok rangsorát. A Huawei Technologies közel 2500 szabadalmi bejelentésével a második helyen végzett 2018-ban. Az EPO szerint a Huawei előkelő helye az Európában szabadalmat benyújtó vállalatok között bebizonyította, hogy a kínai gyártó kiemelkedően aktív a technológiai licencek, ezen belül is a digitális és telekommunikációs fejlesztések terén.

Forrás: Nikkei

A Huawei okoskészülékeit számos szabadalmaztatott technológia alkotja, többek között a mesterséges intelligenciát használó processzorok vagy kamerák. A Huawei Mate 20 Pro okostelefon például több ezer technológiát alkalmaz, amelyek az adatátviteli képességekhez, vezeték nélküli technológiához, az alkalmazásokhoz, a félvezetőkhöz vagy a képernyő-megjelenítéshez kapcsolódó szabadalmakon alapulnak.

A Huawei árbevételének – iparági szinten kimagaslónak tekinthető – 11-13 százalékát fordítja a legújabb technológiák kutatására.

Ezeknek a befektetéseknek köszönhető, hogy a vállalat az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok– és eszközök fejlesztésében és kiépítésében globálisan vezető szerepet tölt be. A Huawei világszerte 16 K+F központot működtet, valamint világszerte 80 ezer elfogadott szabadalommal rendelkezik, ami nyolcszázalékos növekedés a tavalyi eredményhez képest. Ezek többsége találmányi szabadalom.

Az EPO-hoz tavaly benyújtott szabadalmak száma minden eddiginél magasabb, összesen 174 ezer volt, beleértve a kínai gyártók licenc bejelentéseit is, melyek 2018-ban elérték a kilenc százalékot. A legtöbb szabadalmi bejelentést az orvosi technológiák, a digitális kommunikáció és a számítógépes technológia területén nyújtották be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!