Két évet kaphatnak a szoknya alá fotózók

szoknya, skirt
MODEL RELEASED. Young woman in short dress walking on pavement, rear view.
Vágólapra másolva!
Papíron kemény büntetésre számíthatnak Angliában és Walesben a kukkolók.
Vágólapra másolva!

A digitális bűnöző szókapcsolat elhangzásakor a többség elsőre jó eséllyel az adatlopó hackerekre, a kártevőket terjesztőkre, a kamu termékeket árulókra asszociál. Pedig ennél sokkal hétköznapibb bűnözési formák is léteznek, például a szoknyák alá befotózó kukkolók már a kompakt digitális fényképezőgépek elterjedése óta fejfájást okoznak a nőknek.

Forrás: Science Photo Library/Wladimir Bulgar

Persze országonként eltér, hogy az ilyen jellegű kukkolást végrehajtók technikailag bűnözőnek számítanak-e, könnyen elképzelhető, hogy legfeljebb valamiféle szabálysértés ürügyén lehet őket kérdőre vonni a tetteikért. Az Angliában és Walesben tevékenykedő kukkolók hamarosan jobban teszik, ha kétszer is meggondolják a szoknya alá fotózást, áprilistól hatályba lép a nemrég elfogadott Voyeurism Act.

Ennek keretében a szoknyák alá befotózó kukkolók akár két éves börtönbüntetést is kaphatnak, továbbá bekerülhetnek a szexuális bűnelkövetők adatbázisába.

Ez elég komolyan hangzik, de persze a bűnelkövetőket csak akkor lehet majd többé-kevésbé ténylegesen kordában tartani a törvénnyel, ha sikerül őket bíróság elé állítani, és a bírók hajlandóak lesznek kemény büntetéseket osztogatni nekik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!