Teljes képernyős nyaggatást kap a Windows 7

Windows 7.0
ALTAMONTE SPRINGS, FL - OCTOBER 22: People shop for the new Microsoft Windows 7.0 Operating System at Best Buy October 22, 2009 in Altamonte Springs, Florida. Best Buy began selling the new software at 12:01am. Matt Stroshane/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ezzel párhuzamosan pedig nem véd majd tovább a vírusirtója.
Vágólapra másolva!

Decemberben a Windows 7 belépett a kiterjesztett támogatási ciklusának utolsó teljes hónapjába, az operációs rendszerhez utoljára 2020. január 14-én érkeznek majd az összes felhasználó számára elérhető biztonsági javítások. A januári hibajavító kedd után hivatalosan már csak azok a vállalatok kaphatnak hozzá vadiúj frissítéseket, amelyek drágán extra terméktámogatást vásároltak hozzá, az otthoni felhasználók maximum trükközve és jogtalanul lehetnek képesek hozzáférni a javításokhoz.

Forrás: AFP/Matt Stroshane

Most kiderült, hogy a Windows 7 támogatásának megszűnésével a Microsoft újból fel fogja hívni a rendszert használók figyelmét arra, hogy ideje lecserélniük a számítógépeiket, vagy átállniuk egy támogatott operációs rendszerre, az utóbbi alatt természetesen a Windows 10-et kell érteni.

Ezt nem is akárhogy fogja megtenni a cég: teljes képernyős hirdetésben fogja zaklatni a Windows 7-es számítógépek felhasználóit.

Szerencsére lesz egy „ne mutasd újra" nyomógomb a hirdetésben, így elméletileg elég lesz egyszer elviselni a jóindulatú tájékoztatást.

Végül a témához szorosan kapcsolódik, hogy aki a Windows Security Essentials vírusirtót használná a Windows 7-es számítógépén, az kénytelen lesz átállni egy másik ingyenes vagy fizetős antivírusra, az operációs rendszer támogatásának a megszűnésével

a biztonsági szoftver sem kap majd többé vírusdefiníciós frissítéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!