Bemutatkozott a 109 eurós Nokia 2.3

hmd global nokia 2.3 okostelefon
Nokia 2.3
Vágólapra másolva!
Elvileg kerülhet még belőle a karácsonyfa alá.
Vágólapra másolva!

Bejelentette az idei jó eséllyel utolsó új okostelefonját a HMD Global. A Nokia 2.3 jelzésű modell piaci forgalmazása december 15-én kezdődik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 109 euró, azaz kártyafüggetlenül 36 ezer forint körüli összegért landol majd a viszonteladóknál.

Nokia 2.3 Forrás: Nokia

Ennyi pénzért nem kell csodára számítani, de aki nem nagy mobilbolond, az elég jól el lehet vele. A telefon 19:9 képarányú érintőkijelzője 6,2 hüvelykes és 1520×720 pixeles, a panel notchában lévő előlapi kamerája 5 MP-es, a hátlapi kamerája 13 megapixeles. Az utóbbi mellett egy bokeh effekt létrehozására kitalált, 2 MP-es segédkamera is található.

Nokia 2.3 Forrás: Nokia

Viszont a hátlapról sajnos hiányzik az ujjlenyomat-olvasó, helyette a HMD a nem túlságosan biztonságos, előlapi kamerás arcfelismerést ajánlja azoknak, akik nem szeretnének kódot pötyögni vagy mintát húzogatni a telefon feloldásához.

További aránylag kellemetlen limitáció, hogy a négymagos processzorú MediaTek Helio A22 rendszerlapka mellé csak 2 GB memória került, ami ugyan nem borzalmasan kevés, de nagyon könnyű kifutni belőle. Viszont legalább a háttértáron és akkun nem spórolt a gyártó: microSD-vel bővíthető tárhelye 32 GB-os, az akkuja pedig 4000 milliamperes.

A telefon Android 9 Pie rendszerrel érkezik, de valamikor a későbbiekben frissíthető lesz az Android 10-re, és jó eséllyel annak az utódjára is. Havi biztonsági frissítéseket három éven keresztül kap majd a készülék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!