Csütörtökön debütál a Half-Life: Alyx

half-life 2 episode one videojáték
Half-Life 2: Episode One
Vágólapra másolva!
Természetesen nem a sorozat harmadik része lesz.
Vágólapra másolva!

Friss pletyka kezdte el borzolni a napokban a Half-Life rajongóinak az idegeit, miszerint rövidesen bemutatkozik a játékszéria következő része. A Valve most megerősítette a helyzetet, a vadiúj Twitter-fiókján megjelent bejegyzés szerint csütörtökön fogja leleplezni a Half-Life: Alyx című alkotást, amely egy „zászlóshajó" minőségű... VR-játék lesz.

Alyx a Half-Life 2: Episode One-ban Forrás: Valve

Ennél többet egyelőre nem lehet tudni a Half-Life 2 Episode 2 tizenkét évvel ezelőtti megjelenését követő első Half-Life játékról, bár a címéből meglehetősen valószínűnek tűnik, hogy nem Gordon Freeman, hanem a Half-Life 2-ben bemutatkozott Alyx lesz a főszereplője. Még a műfaja kapcsán sem érkezett semmiféle információ, bár a VR használatából ítélve belső nézetre tippelnénk.

Akármi is legyen a koncepciója, és akárhogy is sikerüljön a játék, a Half-Life: Alyx már most óriási csalódás a rajongók számára, pusztán mert kizárólag VR-ban lesz játszható. A Steam saját statisztikái alapján jelenleg csak a gamerek 1 százaléka rendelkezik VR-headsettel.

A Half-Life 3 el nem készítésénél már csak az nagyobb trollkodás a Valve részéről, hogy képes legyártani egy olyan Half-Life-ot, amely kizárólag az elit klubos 1 százalék számára érhető el, míg a játékosok 99 százaléka maximum a nyálát csorgathatja rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!