406 településre jön a Telekom kedvező árú net+TV+telefon csomagja

woman relaxing online on sofa reading some papers Serene People Candid Morning Residential Building Leisure Activity Stereotypical Housewife One Woman Only Women Females Archival Comfortable Feet Up Watching TV Adults Only Looking Away Domestic Life Broad
woman relaxing online on sofa reading some papers
Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) kötelezettségvállalását, amely szerint a Telekom 2019. december 2-től számos településen a jelenleg elérhetőnél olcsóbb, új – TV, internet- és telefonszolgáltatást is tartalmazó – ún. triple-play csomagot kínál. A GVH a kötelezettségvállalás elfogadására tekintettel nem állapított meg jogsértést az ügyben, így bírságot sem szabott ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: Getty Images/Franckreporter

A GVH 2017-ben indított versenyfelügyeleti eljárást a távközlési céggel szemben, mert észlelte, hogy a Telekom csak azokon a területeken tette elérhetővé az általa 2017 májusában bevezetett, Flip elnevezésű, ún. triple-play szolgáltatáscsomagját, ahol erős versenynyomással szembesült, míg más településeken – ahol hálózata ugyancsak alkalmas lett volna a Flip szolgáltatás nyújtására –, magasabb díjakat érvényesített.

Ez felvetette annak gyanúját, hogy a Telekom tisztességtelenül magas árakat állapít meg az utóbbi településeken élő fogyasztókkal szemben.

A telekommunikációs szolgáltató a GVH eljárásának eredményeként vállalta, hogy 406 településen olyan új díjcsomagot vezet be, amely mindhárom szolgáltatási elemet tartalmazza, és amelynek kedvező díja érzékelhető megtakarítást eredményez a fogyasztók számára ahhoz képest, mintha e szolgáltatásokat külön-külön vennék meg a Telekomtól. A csomag részeként az előfizetők elektronikus ügyintézés választása esetén havi bruttó 6.350 Ft-ért, hagyományos ügyintézés esetén havi bruttó 6.950 Ft-ért férhetnek hozzá az alábbi szolgáltatásokhoz:

  • széles műsorkínálatot nyújtó televíziós csomag (139 csatorna, ebből 32 HD csatorna),
  • nagysebességű internetszolgáltatás (optikai hálózaton 150/50 Mbps maximális és 60/25 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség, ED3 kábelhálózaton 150/5 Mbps maximális és 15/1 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség),
  • vezetékes telefonszolgáltatás, amelynek keretében a belföldi vezetékes és mobil hálózatok 5 Ft-os kapcsolási díj mellett 5 Ft/perc-ért hívhatók.

A fenti szolgáltatásokhoz a Telekom által kínált számos egyéb, kiegészítő szolgáltatás és kedvezmény is igénybe vehető. A kötelezettségvállalás azon hálózatrészekre, területekre terjed ki, ahol a Telekom hálózata technológiai szempontból alkalmas a vállalás részét képező TV, internet- és telefonszolgáltatások nyújtására. A Telekom 2 éves időszakra vállalta kötelezettségét – figyelemmel a telekommunikációs piacokra jellemző gyors technikai fejlődésre és a versenykörülmények állandó változására.

Az új díjcsomagot mind a Telekom jelenlegi ügyfelei (kötbérfizetési kötelezettség nélkül), mind új előfizetői választhatják.

A részletes információ a csomaggal és igénybevételének további feltételeivel kapcsolatosan a Telekom honlapján a csomagválasztó menüpontban lesz elérhető, a lakcím beírását követően felugró, a kedvezményes csomagajánlatról tájékoztató linkre kattintva. A települések listája a GVH döntésének mellékletében érhető el.

Frissítés: a Telekom az alábbi állásfoglalást adta ki az ügyben.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most lezárult eljárása során a Telekom törekedett arra, hogy az ügyfelek számára előnyös megoldást találjon és ajánljon fel. A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte több mint 400 - jellemzően kis és közepes méretű – település optikával és bizonyos kábeles technológival lefedett területein válik jelentősen olcsóbbá a Telekom meghatározott otthoni internet, tv és telefon szolgáltatást egyben nyújtó csomagja. A Telekom célja, hogy országszerte minél több háztartás és vállalkozás számára tegye elérhetővé a szupergyors internetet, az intenzív optikai és kábeles fejlesztésekkel párhuzamosan ajánlatait is úgy állítja össze, hogy egyre többet értéket kínáljon csomagjaiban.

A Gazdasági Versenyhivatal határozata nem állapított meg jogsértést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!