Tabletből is tervezett dupla kijelzőset a Microsoft

microsoft surface neo windows 10x tablet táblagép notebook laptop
Microsoft Surface Neo
Vágólapra másolva!
Mágnessel billentyűzet is rögzíthető a megjelenítői felé.
Vágólapra másolva!

Tegnap a dupla kijelzős eszközök napját tartotta a Microsoft, az androidos Surface Duo mobil mellett bejelentette a szintén 2020 végén piacra kerülő Surface Neót is. A cég állítása szerint egy teljesen új eszközkategóriát kíván teremteni vele, amiben van valami: a Neo valahol félúton van a laptop és a tablet között, bár végső soron inkább az utóbbihoz áll közelebb.

Microsoft Surface Neo Forrás: Microsoft

Felépítését tekintve a Surface Neo gyakorlatilag azonosnak tűnik az említett Duo mobillal: egy nagy helyett két kisebb érintőkijelző található benne, a szárnyai pedig 360 fokban forgathatóak, összecsukott állapotban kívül és belül is lehetnek az érintőkijelzői. A mechanikából fakadóan a termék tablet, kétkijelzős tablet, laptop, és sátor üzemmódban is használható.

Microsoft Surface Neo Forrás: Microsoft

A notebookos módnál tartva az eszközhöz kapható lesz egy fizikai billentyűzetes kiegészítő, amelyet mágneses módon fel lehet rögzíteni az egyik érintőkijelző felé. A periféria nem takarja el teljesen az alatta lévő kijelzőt, így a pontos pozíciójától függően a megjelenítőn elérhető lehet egy virtuális touchpad, vagy éppen a MacBookról ismert Touchbar egy jóval praktikusabb, és jogi okból Wonderbarnak hívott változata.

További nagy érdekesség, hogy az Intel Lakefield processzoros Surface Neo a Windows 10 egy különleges, specifikusan dupla kijelzős eszközökre szánt változatát futtatja. A Microsoft által nagy kreativitással Windows 10X névre keresztelt rendszer a megszokottól jelentősen eltérő Start menüt és Tálcát kapott, reflektálva arra, hogy a vele szerelt eszközöket jobbára érintéssel kezelik majd a felhasználók, plusz a Surface Neo esetében a termékhez járó érintőceruza is szóba jöhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!