Privát csevegőappot indított az Instagram

instagram threads
Threads
Vágólapra másolva!
A legközelebbi barátokkal való kapcsolattartásra tervezték a Threadset.
Vágólapra másolva!

Nem csak a zaklatók csendes blokkolásával újított a héten az Instagram, a hétvége előtt kiadta Android és iOS rendszerekre a Threads alkalmazását is. Ez egy privát kommunikációs app, amelyen keresztel csak az olyan instagramos ismerősök érhetőek el, akiket a közeli barátaiknak jelöltek a felhasználók. A cég szerint a kérdéses funkciót használók tipikusan néhány főt tesznek fel a listáikra, a velük való kommunikációt hivatott felgyorsítani az új app.

Threads Forrás: Instagram

A felhasználók az elvárhatónak megfelelően szöveges üzeneteket, fotókat és videókat küldhetnek a közeli barátaiknak, a kamerás kezelőfelületén nem aktiválhatóak filterek. További érdekesség, hogy opcionálisan státuszüzenetek is megoszthatóak, a manuális üzenetírás mellett ráadásul a felhasználók automatizáltan is generáltathatnak státuszt a tartózkodási helyük alapján. Az utóbbi bekapcsolása után az Instagram olyan státuszokat fog generálni, mint az „otthon van", „épp utazik", „kávézóban ül", vagy éppen

„alacsony az akkutöltöttsége".

A Threads alkalmazással a Facebook tulajdonában lévő Instagram lemásolta a Snapchat egyik népszerű funkcióját. Az újdonság nem tűnik világmegváltónak, de újabb lépést jelent a Mark Zuckerberg által kijelölt úton, miszerint a jövő közösségi médiájának a kisebb csoportok tagjai közti kommunikáció lesz a lényege, nem pedig annak a vizslatása, hogy mit posztolgat több száz ismerős, vagy éppen mit reklámoznak épp az influencerek.

Persze jó kérdés, hogy miért volt szükség egy külön app létrehozására.

Az Instagramba is be lehetett volna építeni egy nézetváltó gombot, amivel váltogatni lehetne a normál felület és a Threads-es nézet között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!