Újból nagyot nőhet az AMD Ryzenek tempója

amd ryzen 3000 processzor cpu
Teljesítmény tekintetében egy szinten van az Intel Core processzorokkal az AMD Ryzen 3000 széria
Vágólapra másolva!
Az információk alapján újabb küzdelmes év elé néz az Intel.
Vágólapra másolva!

A hétvégén már röviden beszámoltunk a napokban kiszivárgott Intel Core i3-10100 processzorról, hiszen amennyiben hitelesek az információk, akkor a 130 dollár környéki termék meglepően erős lehet, a négy fizikai magját Hyper-Threadinggel is kiegészíthette az Intel.

A kép csak illusztráció Forrás: AMD

Most újabb információk érkeztek, amelyek magyarázattal szolgálhatnak arra, hogy a cég miért kényszerülhet ilyen radikális lépésre. Az AMD partnereknek készült, majd rövid időre véletlenül nyilvánosságra hozott prezentációja szerint a Ryzen processzorok jövőre megkapják a Zen 3 mikroarchitektúrát, a benne található fejlesztéseknek köszönhetően pedig az új központi egységek azonos órajel mellett 8+ százalékkal gyorsabbak lesznek a Zen 2 architektúrás, már kapható modelleknél.

Ez önmagában is tisztességes előrelépés, azonban az AMD szerint a következő generációs Ryzenek az elődeikhez képest olyan 200 MHz-cel magasabb órajel mellett működhetnek majd, ami további számottevő pluszteljesítményt jelent.

Ha minden igaz, akkor a jövő évi AMD Ryzen processzorok akár 10+ százalékkal is gyorsabbak lehetnek a jelenleg kapható elődeiknél.

Viszont a kérdéses elődök már körülbelül ugyanolyan gyorsak, mint a rivális Intel Core processzorok, azaz jövőre nagy bajba kerülhet az Intel, hacsak nem turbózza fel számottevően a tizedik generációs Core termékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!