Ha prémium mobil, akkor Apple vagy Samsung

Vágólapra másolva!
A harmadik negyedévben a prémium okostelefonok piacán az Apple és a Samsung dominált.
Vágólapra másolva!

2018 harmadik negyedévében az okostelefonok eladásai globálisan 5 százalékkal csökkentek, legalábbis a Counterpoint Research adatai alapján. A prémium kategória azonban nagy növekedéseknek örülhetett.

Július, augusztus és szeptember során a globális piac 22 százalékát a 400 dollárnál drágább okostelefonok tették ki. Ez éves szinten 19 százalékos előrelépést jelez. Az eladások felét Apple iPhone-ok tették ki, 22 százalékát Samsung, 12 százalékát pedig Huawei készülékek.

Forrás: PhoneArena

A 400-600 dolláros kategóriában a Samsung az úr, 25 százalékos részesedéssel. Az Apple-nek és a Huaweinek 21 és 17 százalékos itt a részesedése.

A 600-800 dolláros prémium kategóriában az Apple és a Samsung összesítésben 82 százalékos piaci részesedést szerzett. A 800 dollár fölötti kategóriában viszont csak az Apple maradt talpon: itt az eladások 79 százaléka származik a cégtől.

Bár a top 5-ből hiányzik globális szinten, az elemzők szerint a 400-600 dolláros kategória leggyorsabban növekvő cégei közé tartozik a OnePlus. Nyugat-Európában és Észak-Amerikában pedig befér a top 5-be a Google.