Megszégyenítené a YouTube-ot a Mozilla

youtube tablet táblagép streaming
Vágólapra másolva!
Felhasználói rémtörténeteket vár az ajánlórendszeréről.
Vágólapra másolva!

Nem kerülték el a botrányok az elmúlt években a YouTube-ot, a főállású tartalomkészítők egy részét több alkalommal lehetetlen helyzetbe hozott Content ID rendszere mellett például a gyermekekről való adatgyűjtés, a pedofilok tevékenységei feletti szemet hunyás, a tartalomkészítőkkel szemben alkalmazott kettős mérce, továbbá az általános nemtörődömsége miatt is magyarázkodni kényszerült a videomegosztó.

Forrás: Pixabay / Pexels

A nemtörődömség alatt azt kell érteni, hogy a vállalatot semmi sem érdekli a nézők képernyőhöz ragasztásán kívül: bármilyen technikailag legális, nem pornográf tartalmat hajlandó tolerálni és aktívan ajánlgatni a nézőknek. Emiatt a YouTube például az oltásellenes tévhitek és összeesküvés-elméletek terjesztésének internetes központjává vált.

A Mozilla most a videoajánlási rendszer által okozott problémákra szeretné felhívni a figyelmet: olyan felhasználói történeteket vár angol nyelven, amelyek jól példázzák, hogy akár egyetlen keresést vagy videomegtekintést követően a YouTube miféle eszement, vagy akár konkrétan veszélyes nyúlüregekbe próbálta leküldeni a netezőket.

A legérdekesebb történeteket a Mozilla össze kívánja gyűjteni, a nyilvánosságra hozásukkal pedig nyomást helyezne a YouTube-ra, hátha a Google leánycége kénytelen lesz valamit tenni a problémák megoldása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!