Szélsebesen frissíti a Windows 10-et a Microsoft

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Az idén májusi verzió fut már a számítógépek közel felén.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Windows 10 May 2019 Update továbbra is rendelkezik jó néhány kellemetlen és rejtélyes hibával, azonban a Microsoft bejelentette, hogy mostantól kezdve hivatalosan is megkezdődött a lehető legszélesebb körű terjesztése. Ez azt jelenti, hogy akinek a számítógépén az idén májusinál régebbi Windows 10 fut, azt a Windows Update nagy eséllyel a közeli jövőben nekiáll majd noszogatni az aktuális verzióra való átállásra.

Windows 10 May 2019 Update Forrás: Microsoft

Az elmúlt hetekben a Microsoft már jelentős mértékben felgyorsította a May 2019 Update óriásfrissítés terjesztését, amelynek köszönhetően az AdDuplex szerint most már a Windows 10-es számítógépek 45,5 százalékán ez a rendszer fut. A másik leggyakrabban használt kiadás a tavaly októberi óriásfrissítés 25,5%-kal, a harmadik pedig a tavaly áprilisi 24,1 százalékkal.

A Windows 10 összes régebbi kiadásának együttes piaci részesedése csupán 4,6%.

A Microsoft nem véletlenül próbálja minél gyorsabban terjeszteni az éppen aktuális operációs rendszerét: a harmadik leggyakrabban használt Windows 10 April 2018 Update terméktámogatása a novemberi hibajavító keddel megszűnik, ezután sem biztonsági, sem pedig funkcionális frissítések nem érkeznek majd hozzá.

A Windows 10 kérdéses kiadását használókat legkésőbb december elejéig át kell állítania egy olyan verzióra, amihez még jó ideig készülnek majd patchek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!