A neten árulják a 15 tonnás csatarobotot

megabots eagle prime mech csatarobot
Eagle Prime
Vágólapra másolva!
Teljes működőképes, összes tartozékával együtt jön.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik legabszurdabb aukciója van folyamatban az eBayen, az amerikai MegaBots a 2017-es USA vs. Japán mechcsatában részt vett Eagle Prime csatarobotját bocsátotta árverésre. A 2,5 millió dollárból megépített termék teljesen működőképes állapotban van, csak épp csődbe ment a vállalat, így most egy nagyon vastag pénztárcájú személyen van a sor, hogy megmentse a roncstelepre kerüléstől.

Eagle Prime Forrás: MegaBots

Az Eagle Prime körülbelül 3,5 méter magas és 15 tonnát nyom, a meghajtásáról a különböző hidraulikus szerkezetek mellett egy 430 lóerős, gázolajat vedelő V8-as motor gondoskodik. A pilótafülkéje pont úgy néz ki, mint ahogy egy igazi mech esetében elvárható, érdemes megnézni az ebayes linkben lévő fotókat.

A vevő néhány pótalkatrész mellett több a robothoz készült csatolmányt is kap: egy bal karra felszerelhető karomvéget, egy szintén a bal karra felszerelhető gigafúrógépet (ez túl veszélyes, csak egyszer lett kipróbálva), két a robot mindkét oldalára felszerelhető óriáskést, továbbá egy hathüvelykes csövű pneumatikus ágyút, ami akár 209 km/h sebességgel is képes tárgyakat kilőni.

Hírünk írásakor az árverés 70 ezer dollárnál (bő 21 millió forintnál) tartott, de még egy hétig lehet licitálni a csatarobotra.

Persze a MegaBots alapítója kiemelte, hogy nem csak megvásárolni lesz drága az eszközt, de az üzemben tartása és a szállítása is hihetetlen pénzekbe kerül majd.

Amennyiben amerikai vevőhöz kerül az Eagle Prime, akkor olyan 4-17 ezer dolláros szállítási díjra kell számítani, de ha az USA-n kívülről veszi meg valaki, akkor könnyen 50 ezer dollár felé kúszhat az összeg, plusz adótételek is felmerülhetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!