Jön a Full HD letöltés a YouTube Premiumba

youtube tablet táblagép streaming
Vágólapra másolva!
Eddig legfeljebb 720p-ben lehetett lementeni a videókat.
Vágólapra másolva!

A YouTube mobilos alkalmazását használók mostanra biztosan hallottak a YouTube Premiumról, a videomegosztó meglehetősen agresszíven reklámozza az előfizetést. A próbaidőszak után havi 1790 forintba kerülő szolgáltatás több előnyt is kínál: reklámmentessé teszi a videókat, nem szakad meg a videók lejátszása a YouTube app háttérbe küldésekor, továbbá letölthetővé válnak offline megtekintésre a mozgóképek. Emellett az előfizetők hozzáférnek az exkluzív YouTube Originals műsorokhoz, és a YouTube Music Premium zenestreamelőhöz is.

Forrás: Pixabay / Pexels

Az összes extra közül az egyik legvonzóbb a videók offline megtekintésre való letöltése. Ez több élethelyzetben is hasznos lehet, például a szinte minden nap tömegközlekedők a mobilnetes adatkeretük elhasználása nélkül tudnak videókat nézni a buszon vagy a vonaton.

Az offline letöltés egyetlen hátrányát eddig az jelentette az online streameléssel szemben, hogy legfeljebb 720p (1280×720 pixeles) felbontásban lehetett lementeni a videókat.

Felhasználói beszámolók alapján a YouTube csendben megkezdte a Full HD-s (1920×1080 képpontos) letöltési lehetőség felajánlását,

egyesek már ki tudják választani ezt a felbontást az alkalmazás beállítómenüjében.

A magasabb felbontás elérhetővé válása pozitív fejlemény, de persze a videók Full HD felbontású változatai jóval több helyet foglalnak a mobilok háttértárain, a lejátszásukkor pedig jobban merítik az akkumulátort.

Valójában nem feltétlenül éri meg átállni a Full HD-s letöltésre, hiszen az 5-6 hüvelyk körüli kijelzőkön ritkán látványos a 720p és az 1080p közti különbség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!