Így kezel lövöldözések utáni krízist a Walmart

Walmart Wal-Mart
MIAMI, FL - AUGUST 18: A Walmart store is seen on August 18, 2015 in Miami, Florida. Walmart announced today that earnings fell in the second quarter due to currency fluctuations and the retailer's investment in employee wages and training. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az erőszakos játékokat eltünteti, a vadászpuskákat nem.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel mindenki hallotta már, hogy a múlt hétvégén több ámokfutó is lövöldözött az Egyesült Államokban. Ilyenkor nem szokatlan, hogy például a kereskedések átmenetileg finomítanak egyes reklámjaikon, még mielőtt valamiféle kellemetlen botrányt csapnának a megrázó események hatása alatt álló vásárlói.

Forrás: AFP/Joe Raedle

A Walmartnak most sikerült kimaximalizálnia a kríziskezelést: az összes áruháza megkapta az ukázt, hogy az erőszakos videojátékok kipróbálását lehetővé tevő játékkonzolokat ki kell kapcsolni, a tévés részlegen pedig nem mehetnek erőszakos filmek a tévéfalon, ebbe beleértendőek a vadászatot mutató videók is. Emellett ha egy bolt valamiféle erőszakos videojátékkal kapcsolatos versenyt szervezett volna, akkor azt is le kell fújni.

Ettől függetlenül a Walmart természetesen továbbra is forgalmazza az erőszakos videojátékokat, továbbá az erre lehetőséget adó államokban vadászpuskák is kaphatóak a sportosztályán.

És a puskákat még csak el sem kell ugyanúgy tüntetni szem elől, mint a videojátékokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!