Megbolondulhat a Google Pixel 3 kamerája

google pixel 3 xl okostelefon
Google Pixel 3 XL
Vágólapra másolva!
Folyamatosan és erősen remeghet a hátlapi kamera képe.
Vágólapra másolva!

A Google Pixelek kifejezetten jó választásnak bizonyulhatnak a remek teljesítményt nyújtó, kimagasló minőségű kamerával ellátott, és mindig naprakész szoftverű okostelefonokat vásárolni kívánóknak. Azt viszont érdemes tudni róluk, hogy nem áll távol tőlük a furcsa hibajelenségek produkálása, bár ezek általában szoftveres természetűek szoktak lenni.

Google Pixel 3 Forrás: Google

A napokban érkezett beszámolók alapján egyes Pixel 3-tulajok egy rendkívül szokatlan hibajelenségbe futottak bele: elkezdett látványosan remegni a mobiljuk hátlapi kamerájának a képe.

Az egyik panaszosnak először a kameraszoftver gyári verzióra való visszaállítását javasolták a Google ügyfélszolgálatán, majd a komplett Androidot visszaállítatták vele gyári alapállapotba, de semelyik módszer sem vált be.

Végül ígéretet kapott arra, hogy kicserélik a készüléket.

A jelenséget valószínűleg az optikai képstabilizáció megkergülése okozza, de a kameraszoftver többszöri újraindítása után átmenetileg megszűnik a probléma. Emiatt nem világos, hogy hardveres vagy szoftveres jellegű problémáról van-e szó.

Úgy tűnik, hogy a jelenség csak a Pixel 3-at érinti, vagy legalábbis a Pixel 3a és a Pixel 3 XL esetében látszólag még senki sem panaszkodott a gondra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!