Vágólapra másolva!
Elsősorban a free to play játékokat célozzák meg vele.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel megérkezett a Gamescom kiállítás legkevésbé kellemes híre, az Irdeto bejelentette a híres-hírhedt Denuvo játékvédelmének Androidra való kiadását. A szoftver az elmúlt években rengeteg játékot védett akár hónapokig a feltöréstől, azonban ha rosszul implementálják a játékfejlesztők, akkor durván lelassíthatja a termékeik futtatását.

Forrás: Pixabay / Pexels

A cég sajtóközleménye alapján az androidos Mobile Game Protection szolgáltatás rendkívül hasonlóan működik a számítógépes Denuvóhoz: megpróbálja megakadályozni a mobiljátékok kódjának megismerését és módosítását, a törések elkészítését, a csalóprogramok működését. Viszont nagy különbség, hogy akár teljesen utólag is hozzáadható a játékokhoz, nem kell beleforgatni a komponenseit a forráskódba.

A vállalat olyan profilozóeszközt is biztosít a fejlesztők számára, amivel lemérhetik a játékaik Denuvo nélküli és Denuvo által védett verzióinak a teljesítményét.

Még kiderül, hogy a Mobile Game Protection milyen hatással van a játékok sebességére, de az utóbbi alapján nem lepődnénk meg, amennyiben lenne mitől tartaniuk a játékosoknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!