Egyre jobban fogynak a Nokia mobilok

Vágólapra másolva!
Az idei második negyedévben 20 százalékkal több talált gazdára, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

Nemrég a Counterpoint Research kiadta a negyedéves jelentését az okostelefonok globális eladásaira vonatkozóan. Míg sok szereplő stagnált, addig az Apple jelentős visszaesést tapasztalt. Néhány vállalat azonban emelkedésnek is örülhetett. Az egyik a HMD Global volt.

A finn cég a második negyedév során 4,8 millió Nokia okostelefont szállított le, ami 20 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor. A cég piaci részesedése 1,1 százalékról 1,3-ra emelkedett.

Forrás: Ewan Spence

A HMD Global 2017-ben lépett be az okostelefonok piacára, azóta alapvetően sikeresnek számít az Android One programban való részvételével, hála a gyors frissítéseknek. Szintén segített, hogy alapvetően a középkategóriára igyekeztek koncentrálni.

Bár mindez jó hír a gyártó számára, azért sok szakértő hozzátette, az éves egy millió alatti növekedés annyira nem számít kiemelkedőnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora hírverés övezte a márka visszatérését. A gyenge és optimalizálatlan szoftver miatt ráadásul nagyon sok kritikát kap folyamatosan a Nokia és a HMD Global, és a Nokia 9 PureView minősége is óriási csalódást eredményezett.