Ennyibe kerül valójában egy OnePlus 7 Pro

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott adatokból derült ki, hogy mennyit érnek a készülékben lévő alkatrészek.
Vágólapra másolva!

A OnePlus 7 Pro sok szempontból érdekes okostelefon, de leginkább a 6,7 hüvelykes, 90 Hz-es AMOLED kijelzője az, ami emlékezetes. Természetesen a tripla hátlapi kamera is nagy pozitívuma, valamint az, hogy már az alapmodell is 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet ad.

Mivel csúcshardverekkel dolgozik a OnePlus, ezért a készülék vételára nem annyira kedvező, mint régebben megszoktuk: a 669 dolláros (nálunk 749 eurós) kezdőár mellett ugyanakkor azt gondolhatnánk, hogy a OnePlus nem sokat keres ezeken a mobilokon, hiszen a többi hasonló modell majdnem 1000 euró.

Forrás: CNET

Egy Weibón közzétett képből ugyanakkor kiderült, hogy mennyit érnek az alapmodellben lévő alkatrészek. A legdrágább a Samsungtól vásárolt kijelző, ennek darabja 80 dollár. A tripla hátlapi kamera 27,29 dollárba kerül, a 6 GB LPDDR4X RAM 26-ba, a 128 GB tárhely pedig 20 dollárba. A Snapdragon 855 SoC 70 dollár.

Az alkatrészek így összesen 324,21 dollárba kerülnek egy készülékre vetítve. Természetesen ehhez még hozzájön a kutatás-fejlesztés, a munkaerőköltség, csomagolás, szállítás, marketing és minden egyéb kiadás, ami kell egy okostelefon értékesítéséhez. Ennek ellenére még így is egészséges haszon van az alapmodellen is.