Újdonságként tálalja egy régi funkcióját a Dropbox

dropbox transfer
Dropbox Transfer
Vágólapra másolva!
Dedikált fájlküldő szolgáltatás indításával dicsekszik a cég.
Vágólapra másolva!

A Mozilla után a Dropbox is beáll a klasszikus fájlküldő szolgáltatást kínáló cégek közé, vagy legalábbis ezt állítja a legújabb blogbejegyzésében. Az egyelőre zárt bétában lévő Dropbox Transfer az ingyenes és a fizetős felhasználók számára is elérhető lesz, és az teszi igazán furcsává, hogy a felhőtárhely valójában már emberemlékezet óta kínálja a funkcióit.

Dropbox Transfer Forrás: Dropbox

A Dropbox szerint a Transfer szolgáltatás úgy működik, hogy a felhasználóknak fel kell tölteniük a megosztani kívánt állományt vagy mappát a Dropboxukba, majd onnan bekapcsolhatják a megosztásukat. Ennek során kapnak egy linket, amelyet bárkinek elküldhetnek, a címzettek pedig egyszerűen letölthetik az eszközeikre a megosztott holmikat. A letöltésekhez opcionálisan lejárati dátumot és jelszót is beállíthatnak a megosztó felek.

Magyarán a Transfer ugyanúgy működik, mint a Dropbox emberemlékezet óta elérhető fájlmegosztási funkciója.

Érdemes hozzátenni, hogy a jelenlegi fájlmegosztási funkció használatakor csak a fizetős Pro felhasználók állíthatnak be lejárati dátumot és jelszót a letöltési linkjeikhez, és nem világos, hogy a Transferben feloldja-e ezt a korlátozást a cég. Annyi biztos, hogy az „új" fájlküldőben értesítés kérhető a letöltésekről, megtekinthető a letöltések száma, továbbá a fizetős felhasználók testre szabhatják majd a letöltési felület háttérképét.

Nem teljesen világos, hogy mi történik a Dropboxnál, de a jelek szerint az illetékesei eléggé kifogytak az újítási ötletekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!