[Frissítve] Mindegyik Nokiára elkészült már az Android 9 Pie

nokia 1
Nokia 1
Vágólapra másolva!
Utolsóként a belépőkategóriás Nokia 1-re vált elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Frissítés

Sajnos kiderült, hogy a Nokia 2 mégsem kapja meg a legújabb Androidot, a HMD Global szerint ugyanis nem lenne képes elfogadható sebességgel futtatni azt. A rendkívül limitált hardver fényében ez érthető: a készülék annak idején Android Go helyett normál Androiddal került piacra, utólag pedig a cég nem képes átváltani rajta a kisebb hardverigényű szoftver használatára. Eredeti hírünk lent olvasható.

Exkluzív klubba lépett be kedden a Nokia okostelefonokért felelős HMD Global, a vállalat kiadta az abszolút belépőkategóriás Nokia 1-re is az éppen legújabb Androidot. Ez azt jelenti, hogy az eddig piacra dobott mobiljainak már a száz százaléka Android 9 Pie rendszerű, hiszen vagy alapvetően ezzel kerültek piacra, vagy mostanra elkészült hozzájuk az utólagos szoftverfrissítés.

Nokia 1 Forrás: HMD Global

A Nokián kívül csak a Google és az Essential mondhatja el magáról, hogy az összes támogatott eszköze legújabb Androidot használná. Mondjuk az utóbbinak nem volt nehéz dolga, hiszen eddig csak egyetlen okostelefont sikerült piacra dobnia.

Természetesen a Nokia okostelefonokkal rendelkezők egy része ténylegesen még nem kapta meg az Android 9 Pie rendszert, mivel a frissítések mindig hullámokban válnak elérhetővé, plusz a mobilszolgáltatóktól vásárolt telefonok esetében a szolgáltatóknak külön rá kell bólintaniuk a frissítések terjesztésének a megkezdésére, ami hetekig is eltarthat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!