Terjed az androidos YouTube kép a képben módja?

youtube pip picture in picture kép a képben
Kép a képben mód a YouTube mobilappban
Vágólapra másolva!
Egyes olasz mobilozóknál is feltűnt a napokban a lehetőség.
Vágólapra másolva!

Az androidos YouTube-alkalmazás már 2016 óta támogatja a kép a képben üzemmódot, hogy a videók megtekintése közben a mobilozók más alkalmazásokat is használhassanak. Egyszerűen csak el kell indítaniuk a kívánt mozgóképet, aztán a készülék Home gombját megnyomva a háttérbe küldhetik a YouTube-ot, de egy kis ablakban továbbra is látják majd a videó képét.

Kép a képben mód a YouTube mobilappban Forrás: Android Police

A funkció egészen 2018 közepéig csak a YouTube Premium (eredetileg YouTube Red) előfizetői számára volt elérhető, ám ekkor megváltozott a helyzet, az Egyesült Államokban mindenki számára elérhetővé vált a nem zenei videók kép a képben megtekintése. A funkció egyetlen kellemetlen extra követelménye, hogy legalább Android 8.0 rendszerű eszköz kell a működéséhez.

Most nagyon úgy tűnik, hogy végre-valahára nemzetközileg is elérhetővé válhat a kép a képben mód: az Android Police több fülest is kapott az olasz látogatóitól, hogy a YouTube mobilapp beállítóoldalán néhányuknál bekapcsolhatóvá vált a mód.

Remélhetően ez azt jelenti, hogy a PiP-mód nemzetközileg aktívvá válik a belátható jövőben.

Nem világos, hogy a YouTube miért korlátozta csak az egyesült államokbeli felhasználókra a funkció elérhetőségét, de valószínűleg nem technikai oka van a limitációnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!