Húsz évet kaphat a fegyveres webcímrabló

rossi lorathio adams ii
Rossi Lorathio Adams II
Vágólapra másolva!
A társa már megkezdte a két évtizedes börtönbüntetését.
Vágólapra másolva!

Szinte bármit lehet fegyverrel rabolni, 2017-ben a hosszú névvel és kevés ésszel megáldott Rossi Lorathio Adams II például egy webcímet próbált így elvenni a tulajdonosától. A sztori ott kezdődik, hogy Adams még 2015-ben az Iowa Állami Egyetem hallgatójaként létrehozott egy State Snaps nevű közösségi oldalt, amelyen olyan képek és videók voltak láthatók, melyeken fiatalok azonnal megbánt dolgokat tesznek. A kínos tetteket bevállalókat a webhely közönsége „Do it for State!" felkiáltásokkal bátorította, ez a felkiáltás egyben szlogenné és mémmé vált.

Rossi Lorathio Adams II Forrás: Linn megyei fogda

Éppen ezért is Adams úgy döntött, hogy be fogja jegyeztetni a „doitforstate.com" webcímet, azonban már lekésett róla, a tulajdonosa pedig nem kívánta eladni neki. Két évnyi huzavona után Adams úgy döntött, hogy az unokatestvére segítségével fegyverrel elrabolja a webcímet. A felfegyverzett Sherman Hopkinsszal betört a webcím tulajdonosának a házába, és arra próbálta kényszeríteni az áldozatot, hogy a GoDaddy felületén keresztül ruházza át rá a webcím tulajdonjogát.

Hopkins a veszekedés során a fegyverrel még ütlegelte is az áldozatot, mire az egy ilyen esetekben szintén ellenjavallt dolgot tett: dulakodni kezdett a férfival, elvette a fegyverét, és többször is mellkason lőtte.

Hopkins túlélte az esetet, 2018 júniusában 20 év börtönbüntetést kapott a megdöbbentő akcióért. Pár napja Adamsre került a sor, természetesen őt is elítélte a bíró.

A következő lépés az ítélethirdetés lesz,

Adams akár 20 év börtönbüntetést és 250 ezer dollár pénzbüntetést is kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!