Mobilról teszi nyithatóvá a kapukat egy magyar startup

remootio
Vágólapra másolva!
Opcionálisan az internetre is csatlakoztatható a Remootio.
Vágólapra másolva!

Újabb hazai projekt vált nagy sikerré az Indiegogo közösségi finanszírozós portálon. A Remootio startup alapítói nem kívánják megváltani a világot, viszont kidolgoztak egy olyan garázsnyitó és kapunyitó rendszerekhez csatlakoztatható vezérlődobozt, amely segítségével azok kényelmesen nyithatóak és csukhatóak.

remootio Forrás: Remootio

A Remootio beépített Bluetooth és WiFi modulokkal rendelkezik, és többféle módban is használható. Akik egyáltalán nem kívánják az internetre kötni a kütyüt, azok használhatják kizárólag Bluetooth-os módban a kapujuk nyitására és zárására, de ilyenkor persze a kütyütől pár méterre kell lenniük.

Valójában még a mobilappot sem feltétlenül kell elindítaniuk a vevőknek, hiszen beállítható úgy a rendszer, hogy magától nyíljon a kapu, mikor a közvetlen közelébe érnek a felhatalmazott mobillal.

Ami ennél érdekesebb, hogy a dobozkát fel lehet kapcsolni az otthoni wifire, már persze ha elég erős ehhez hálózat jele a kapu közelében. Ilyenkor ha a mobil is felcsatlakozik ugyanarra wifire, akkor távolabbról is nyitható és zárható a kapu. Nagyon hasznos lehet, ha mondjuk látogatóba jött valaki, és az ablakból kinézve kinyitnánk a kaput, hogy beálljon az udvarba vagy a garázsba az autójával.

A harmadik módban szintén a wifihez kell csatlakoztatni a Remootiót, de ilyenkor már az internetről is elérhető, így akár a világ másik végéről is nyitható és csukható a kapu. Ezt a módot választva persze egy internetes szolgáltatáshoz is csatlakozik a Remootio, azonban ennek nem lesz havidíja.

A Remootio és a mobilok közti közvetlen kommunikáció esetén minden működési módban 256 bites titkosítás felel a biztonságért, így nem lehet az adatfolyam lehallgatásával ellopni a hitelesítési kódokat.

Végül érdekes, hogy a kütyü értesítéseket is képes küldeni, ha 5 percnél hosszabb ideig nyitva marad a kapu, ha valaki megnyomja rajta a csengőgombot (meglévő csengő ráköthető az eszközre), vagy amikor egy jóváhagyott személy nyitja ki a kaput.

A Remootio „gazdája" összesen húsz mobileszköznek adhat folyamatos, továbbá akárhánynak időleges nyitási és csukási jogot.

Az indiegogós támogatók várhatóan májusban kapják meg a kedvezményes árú Remootio eszközeiket. Később az alapegység teljes ára 100 dollár lesz. Aki szenzorokkal egybecsomagolva venné, annak további 20 dollárt kell majd kifizetnie, míg szenzoros és áramadapteres pakk felára 40 dollár lesz.

A kampány lefutása után az érdeklődők az Indiegogo InDemanden, továbbá egyéb online felületeken vehetik majd meg a Remootiót. Szántó Csaba, a startup társalapítójának reményei szerint később kaputechnikai boltokban, továbbá közvetlenül a kivitelezők eszköztárában is feltűnhet a termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!