Az Intel szerint 2020-ban jöhet az 5G-s iPhone

Vágólapra másolva!
Az Intel is hallotta a pletykákat, de azt állítja, ha a cégen múlik, lesz 2020-ban 5G-s Apple iPhone.
Vágólapra másolva!

A legtöbb androidos gyártó idén dobja piacra az első 5G-s okostelefonját, azonban az Apple szokás szerint kivár az új technológiával. A legutóbbi jelentések szerint ennek az oka egyszerűen az, hogy nem tud 5G-s modemet szerezni.

Az Intel állítólag nem lesz képes időben befejezni az 5G-s modemet, ráadásul az teljesítményben sem biztos, hogy megfelelő lesz. A Huaweitől a nemzetbiztonsági okokkal kirobbantott botrányok miatt nem kérhet ilyen alkatrészt az amerikai cég, a Samsung megtartja magának az első 5G-s modemjeit, a MediaTek pedig nem tud megfelelő minőséget garantálni. A Qualcommtól pedig nem hajlandó a jogi viták miatt rendelni az Apple.

Forrás: Wccftech

Mindezek miatt nagy bajban van az Apple, és így tovább csúszik az 5G-s iPhone érkezése.

Állítólag az Intel XMM 8160 5G modem chip fejlesztése jelenleg is tart, de a vállalat nem tudja tartani a határidőket. A modemet már a nyár elején le kellene szállítani, és jövő év elején a végleges chipet ahhoz, hogy legyen 2020-as 5G-s iPhone.

A pletykákat viszont az Intel is hallotta, és azt állítja, hogy ha a cégen múlik, akkor lesz 2020-ban 5G-s iPhone. A tervek szerint az Intel képes lesz kiszolgálni azon partnereit, amelyek 2020-ban dobnának piacra 5G-s terméket, XMM 8160 5G modemmel.