Árcsökkentésekre kényszerülhet Kínában az Apple

Vágólapra másolva!
Egy elemző szerint ideje csökkenteni az iPhone-árakat, különben "vörös kód" lép érvénybe az Apple-nél.
Vágólapra másolva!

Az Apple a hó elején akár 6 százalékkal is csökkentette Kínában a 2018-as iPhone-ok vételárait. Ez volt idén a második alkalom, hogy Kínában lentebb vitte az árait az Apple.

Erre nem csak a gyengébb kereslet miatt volt szükség, hanem azért is, mert az erős dollár miatt az iPhone XR többe került, mint egy Huawei Mate 20 Pro.

Daniel Ives, a Wedbush Securities elemzője azt mondja, hogy az árcsökkentések hatására a kínai vásárlók lassan meggondolják magukat, és van kereslet az iPhone XR iránt. Ives szerint azonban az Apple-nek ideje lenne tovább csökkentenie az árait Kínában, ellenkező esetben „vörös kód" léphet érvénybe a cégnél. Az elemző komolyabb árcsökkentéseket szeretne látni.

Forrás: Nikkei

Az Apple következő iPhone-jai szeptemberben debütálnak, ami azt jelenti, hogy a kínai kereskedők nyáron csökkentik majd az áraikat, hogy eltakarítsák a felhalmozódott készleteket, mire bemutatkoznak az új modellek.

Ives szerint az árcsökkentés szükséges és okos lépés, ugyanis hiába csökken az Apple árbevétele, ha több iPhone-t ad el, akkor az új és régi szolgáltatásain keresztül (AppleCare, Apple Pay, App Store, iTunes, Apple Music, Apple News+, Apple TV+) több bevételt szerezhet az emberektől.