Retteghet a Spotify és az Apple

Vágólapra másolva!
Az Amazon állítólag azon dolgozik, hogy csúcsminőségű hangzást kínáló előfizetési csomagot is elindíthasson.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már tudjuk, hogy az Amazon megszorongatná a Spotify és az Apple Music szolgáltatásakor. Ennek első lépése volt, hogy az Alexa-képes eszközökre megjött a reklámmal kiegészített, ingyenes zenei streamingszolgáltatása.

Az Amazon itt azonban nem áll meg, és jól értesült iparági források szerint hamarosan elindít egy olyan előfizetői csomagot, amelynek keretében csúcsminőségű hangzást kínál majd.

Forrás: GeekWire

Bár ez nem túl eredeti koncepció, sem a Spotify, sem az Apple Music nem kínál ilyesmit jelenleg. Azt nem tudni, hogy az előfizetőket nem érdekli, vagy a fejlesztők nem akarnak ilyesmit. A Tidal és a Deezer kínálnak ilyen csomagokat, nagyjából havi 20 dollárért, ami épp a duplája a tipikus áraknak a prémium zenei streaming piacán.

Az Amazon a szolgáltatás keretében a CD-minőségnél is jobbat szeretne biztosítani, azonban még mindig sok munka van, mielőtt az újítás élesben elindulhatna. Ha viszont sikerül olyan dolgot alkotni, mint a Tidal HiFi vagy a Deezer HiFi, alacsonyabb áron, akkor tényleg aggódhat a Spotify és az Apple.