Eltávolíthatja a rossz frissítéseket a Windows 10

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Utána harminc napig blokkolja az újbóli telepítésüket.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nagy csendben egy felettébb hasznos újdonságról rántotta le a leplet, a vállalat szerint a Windows 10 képes automatikusan eltávolítani az olyan szoftverfrissítéseket, amelyek megakadályozzák az operációs rendszer elindulását. Nem világos, hogy ez funkció a Windows 10 melyik kiadásától kezdve érhető el, de látszólag egy ideje már aktív, csak a vállalat eddig elfelejtett szólni a létezéséről.

Forrás: Adam Sondel / Pexels

Amennyiben a Windows 10 automatikusan eltávolít egy frissítést, akkor a következő sikeres újraindulásakor megjelenít egy értesítést a műveletről a felhasználónak. Persze a rossz frissítések újratelepítésének semmi értelme, így eltávolított patchek installációját 30 napig blokkolja a Windows Update.

Emögött nyilván az a ráció, hogy az illetékeseknek egy hónap alatt csak sikerült orvosolniuk az üzemzavart okozott javítás hibáját.

Ez jól hangzik és felettébb hasznos, de persze a frissítések által hozott, kellemetlen bugok oroszlánrésze nem okozza a Windows 10 teljes elhasalását, azaz a bugos frissítések javát továbbra is manuálisan kell eltávolítaniuk a számítógépezőknek. Ami ennél is kellemetlenebb, hogy ilyen esetekben semmi sem akadályozza meg a Windows Update-et a rossz patchek akár órákon belüli újratelepítésében, bár harmadik felektől származó alkalmazásokkal letiltható a frissítőszolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!