Így néz ki a Steam megújult játékkönyvtára

steam
Így néz majd ki a játékkönyvtár kezdőlapja
Vágólapra másolva!
Trendibb és informatívabb lesz a nyáron érkező felület.
Vágólapra másolva!

Sok mindent rá lehet fogni a Steamre, de azzal semmiképp sem vádolható, hogy rendszeresen vizuális újratervezésekkel örvendeztetné meg vagy háborítaná fel a gamereket. Már régóta nem titok, hogy a Valve dolgozik a játékbolt felületének modernizálásán, a megújult kinézetű és kibővült funkcionalitású chatfelület után a játékkönyvtár felület kap majd új ruhát.

Így néz majd ki a játékkönyvtár kezdőlapja Forrás: Steam

A nyáron érkező frissítéstől kezdve körülbelül a képeken látható módon néz majd ki Könyvtár. A kezdőlapján áttekinthetőek lesznek a legutóbb játszott játékok, a játékokhoz legutóbb megjelent frissítések, a barátok aktivitásai. Ezek alatt a játékkollekció kap helyet, a borítóképes elrendezésű felületen többféle szempont alapján is rendeztethetőek a kollekció elemei.

A könyvtárban lévő játékok oldalai Forrás: Steam

A játékok saját oldalai is látványosan változnak. A lapok tetején lévő nagy borítókép után az tűnhet fel másodikként, hogy masszívan kisebb teret kaptak az achievementek és a meglévő DLC-ket mutató dobozok, a jelenlegi játékoldalak felső részét vizuálisan ezek a szekciók uralják. Újdonság, hogy a játékok lapjain is látható a barátok aktivitásait mutató doboz.

Végül érdekes, hogy a kiszépített játéklista keresője már nem csak játékok címeiben tud keresni, hanem címkék alapján is, a keresési találatok pedig könnyedén egyéni csoportokba menthetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!