Ezért lehet rövidebb egyes Galaxy S10 modellek üzemideje

Vágólapra másolva!
Az Exynos-alapú készülékek VoIP-hívások után gyorsabban merülnek, de a javításig is van megoldás.
Vágólapra másolva!

A Samsung Amerikát és Kínát leszámítva nem Snapdragon 855-tel kínálja a Galaxy S10 okostelefonokat, hanem a saját Exynos lapkájával. A különböző tesztek szerint az Exynos-alapú verzió rövidebb üzemidőt garantál, illetve az elmúlt hetek jelentései alapján vannak olyan hibák, amelyek szoftveres javításra szorulnak (ez persze minden készüléknél előfordul).

A legnagyobb port az kavarta, hogy az Exynos-alapú modellek üzemideje alaposan visszaeshet, tétlen állapotban egyesek komoly merüléseket tapasztalnak. A teszteknek hála kiderült, hogy miért van az, hogy egyeseknél remek az üzemidő, másoknál pedig pocsék. A hiba ugyanis nem mindenkinél jelentkezik.

Forrás: Business Insider

A visszajelzések szerint akkor van gond, ha valaki VoIP-hívást indít vagy fogad egy Exynos-alapú Galaxy S10 készüléken. Vagyis aki WhatsApp, Viber vagy Facebook Messenger segítségével telefonál, az tapasztalhatja az idő előtti lemerülést. Egy hiba miatt a készülék nem lép mélyalvásba, a processzor a szükségesnél pedig jobban dolgozik.

A javítás megérkezésééig az egyetlen átmeneti megoldás a készülék újraindítása a VoIP-hívások után. Ennek hatására az üzemidő újra normális lesz. A normál hívások nem okoznak hasonló problémát.