Rosszul fogyhat a Huawei P30 Pro

Vágólapra másolva!
A kulcsalkatrészek beszállítói gyenge eladásokra számítanak.
Vágólapra másolva!

A Huawei elmúlt években villantott csúcsmobiljai mind remekül sikerültek, és kiváló fogadtatásban részesültek. Hamarosan következnek az újabb modellek, a P30 és a P30 Pro – ezek március 26-án debütálnak.

Ezek az eddigiekkel szemben apró, vízcsepp alakú szenzorsávot lógatnak a kijelzőbe, a képernyőbe költöztetik az ujjlenyomat-olvasót. A P30 a Mate 20 Pro tripla hátlapi kameráját kapja meg, a P30 Pro ezt kiegészíti egy negyedik, ToF szenzorral, a jobb mélységérzékelés érdekében. A veszteségmentes zoom 5x-ös lesz.

Forrás: WinFuture

Mindezek alapján nagyon izgalmasnak hangzik a két új csúcsmobil, azonban a nyomtatott áramköri lapkák gyártói (konkrétan azok, amelyek a Huaweinek szállítanak) azt mondják, hogy a P30 széria nem lesz sláger.

A Digitimes jelentése szerint a kulcsalkatrészek beszállítói a globális gazdasági helyzetet és az amerikai kereskedelmi háborút hibáztatják, és nulla növekedést várnak a globális okostelefon-piactól idén.

Míg sokan az 5G-től és az összehajtható mobiloktól várják a nagy fellendülést, addig a PCB-gyártók úgy vélik, ezek a piac 10 százalékát sem teszik majd ki idén.