A Corning oldhatja meg az összehajtható mobilok legnagyobb problémáját

Vágólapra másolva!
A vállalat már dolgozik az összehajtható védőüvegen, ami nagy áttörés lesz.
Vágólapra másolva!

A legtöbb embert annyira lenyűgöz a Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X, hogy elfelejtik: a képernyő műanyagból van, nincs rajta védőüveg, ezért pillanatok alatt csúnya és karcos lehet. A műanyag ráadásul idővel meggyűrődik, mindkét méregdrága csúcsmobil hajtási vonalaiban láthatóak a gyűrődések. A Mate X különösen sérülékeny okostelefon, hiszen kifelé kell hajtogatni a képernyőt.

A Wired szerint a probléma megoldásán már nagyban dolgozik a Corning, amely a Gorilla Glass védőüvegéről ismert. A Corning már fejleszti az összehajtható védőüveget.

Forrás: AndroidPit

Igen, az üveget már meg lehet hajlítani, anélkül, hogy eltörne. Persze azért még nem olyan mértékben, mint amire szükség lenne egy összehajtható mobilnál.

A gyártó által tesztelt összehajtható üveg 0,1 milliméter vastag, és 5 milliméteres sugárba hajlítható. A gond az, hogy nincs még olyan üveg, ami megfelelően hajlítható és eléggé karcálló. A cég ötvözné a Gorilla Glass és a Willow Glass technológiáját. Ez utóbbi papírszerűen tekerhető fel, vékony, de erős. Ez a mobiloknál viszont nem használható, a gyártásnál alkalmazott só tönkretenné az alkatrészeket. A Corning reményei szerint azonban az összehajtható védőüveg elkészül, mire az összehajtható mobilok többé válnak holmi méregdrága játéknál.