Ezért indul döcögősen az összehajtható mobilok piaca

Vágólapra másolva!
Egy kulcsalkatrész erősen korlátozza, hogy a gyártók mennyi összehajtható mobilt dobhatnak piacra.
Vágólapra másolva!

Sok gyártó szeretné elérni, hogy az összehajtható okostelefon valóban a jövő következő nagy slágerét jelentsék. Eleinte azonban csak erősen korlátozott mennyiségben jelenhetnek meg ilyen készülékek a piacon. Iparági források szerint konkrétan azért, mert a megfelelő OLED-kijelzők és zsanérok ritkák és drágák.

Forrás: Samsung

A zsanérok gyártói elmondták, hogy az összehajtható mobilokon bevetett alkatrészeknek tízszer erősebbnek kell lenniük, mint a notebookokban lévő zsanéroknak. Emellett ezek a megoldások muszáj, hogy sokkal laposabbak és kifinomultabbak is legyenek. A komoly minőségi követelmények miatt a megfelelő zsanérokból egészen 2020-ig hiány lesz.

Állítólag az nem számít, hogy kifelé, befelé vagy Z-ben hajtogatható mobilban gondolkoznak a gyártók, tehát ilyen szempontból sem a Samsung, sem a kínai gyártók nincsenek előnyben. A zsanérok gyártói kénytelenek extra befektetéseket eszközölni, hogy kiszolgálják a növekvő keresletet. Az elsők között a tajvani Shin Zu Shing és a Jarllytec kezdtek nagy befektetésekbe.