Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hivatalos: jönnek PC-re a Halo-játékok

halo the master chief collection videojáték
Halo: The Master Chief Collection (PC)
Vágólapra másolva!
Rögtön a Steamen is elérhető lesz a The Master Chief Collection.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak az elmúlt hetekben megszaporodott pletykák, a Microsoft bejelentette a Halo: The Master Chief Collection számítógépekre való kiadását. A csomag a Windows Áruház mellett a gamerek nagy örömére rögtön a Steamen is elérhető lesz. Ezzel párhuzamosan maga a Master Chief Collection is bővülni fog, belekerül a Halo: Reach. Ennek a multiplayer módját ingyen megkapják azok az Xbox One-osok, akik már rendelkeznek a kollekcióval, de az egyjátékos kampánya és Firefight módja számukra fizetős DLC-k lesznek.

Halo: The Master Chief Collection (PC) Forrás: Microsoft

Számítógépeken más lesz a helyzet, a The Master Chief Collection teljes egészében fogja tartalmazni a Halo: Reachet. Sajnos nem egy füst alatt jelenik meg a komplett játékcsomag, hanem fokozatosan fogja kiadni a játékokat a Microsoft: elsőként a Halo: Reach jelenik meg, utána pedig ilyen sorrendben a Halo: Combat Evolved, a Halo 2, a Halo 3, a Halo 3: ODST (kampány), végül pedig a Halo 4.

A játékok külön-külön és egyben is megvásárolhatóak lesznek.

A Halo-játékok számítógépes változatain összesen három stúdió dolgozik: a szériáért felelős 343 Industries, továbbá a Splash Damage és a Ruffian Games. Az ígéret szerint igazán jó portokra számíthatnak a PC-s játékosok, hiszen a fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek például az irányítás egérre és billentyűzetre szabásába, a legkülönfélébb képarányú és felbontású monitorok támogatásába, és persze a képkockasebességet sem fogják limitálni a készítők.

Sajnos a Microsoft egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyibe kerülnek majd a játékok és a komplett kollekció, továbbá körülbelül mikor fognak megjelenni az egyes elemei. Az is rejtély, hogy a Halo 5: Guardians valaha megérkezik-e számítógépekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről