Elkaszálták az Apple AirPowert

apple aipower vezeték nélküli töltő
Apple AirPower
Vágólapra másolva!
Ez hivatalos, mégsem kerül piacra a vezeték nélküli töltő.
Vágólapra másolva!

Az Apple eszközeit vásárlók egy része már a 2017-es iPhone X bemutatása óta várt a készülékkel együtt leleplezett Apple AirPower vezeték nélküli töltő piacra kerülésére, azonban ez a mai napig nem történt meg. Néhány héttel ezelőtt biztató pletykák érkeztek, az Apple állítólag már a tömeggyártás elindításának az utolsó fázisában volt, azonban most kiderült, hogy másfél évnyi várakozás után mégsem kerül piacra a töltő.

Apple AirPower Forrás: Apple

Az Apple tájékoztatása szerint a rengeteg munka ellenére az AirPower nem volt képes teljesíteni a vele szemben támasztott minőségi elvárásokat, így inkább az elkaszálása mellett döntöttek az illetékesek. Ez persze nem jelenti azt, hogy az Apple a jövőben nem kívánja támogatni magát a vezeték nélküli töltést.

Mindeközben a The Wall Street Journalnek sikerült elérnie egy személyt, akinek állítólag közvetlen rálátása volt a töltőprojektre. Az illető szerint három gond vezetett az AirPower elkaszálásához: egyrészt túl drága lett volna a gyártása, másrészt továbbra is túlmelegedési problémákkal küzdött, harmadrészt pedig bizonyos eszközöket – például az Apple Watch okosórát – nem volt képes megbízhatóan tölteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!