A kezdetektől fogva várt frissítést kap a Pocophone F1

xiaomi pocophone f1 android okostelefon
Pocophone F1
Vágólapra másolva!
Hamarosan lejátszhatóak lesznek rajta a védett HD-videók.
Vágólapra másolva!

A tavalyi ősz egyik legnagyobb mobilos szenzációja a Xiaomi leánycége által piacra dobott Pocophone F1 okostelefon volt. A hazánkban is kapható készülék olyan 90 ezer forintért cserébe kínál felső kategóriás hardvereket: 6,2 hüvelykes és 1080×2246 pixeles kijelzőt, Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészletet, 6 GB memóriát és 64 GB háttértárat.

Pocophone F1 Forrás: Xiaomi

Sajnos a telefon piacra kerülése után fény derült egy meghökkentő hiányosságára, valamiért nem hitelesítették a Google Widevine L1 tartalomvédelmi technológiával kompatibilisre. Emiatt jelenleg számos videostreamelő szolgáltatás appja csak 720p alatti felbontásban hajlandó lejátszani rajta a videókat, ilyen például a Netflix és az Amazon Prime is.

Szerencsére a Pocophone végre kiköszörülte a csorbát, a bejelentése szerint a jelenleg bétatesztelés alatt álló 9.2.25-ös szoftverfrissítés már kompatibilis a Widevine L1-gyel. Ha minden jól megy, akkor hamarosan általánosan elérhetővé válhat a javítás, és a telepítése után az F1-gyel rendelkezők végre minden appban élvezhetik majd a HD felbontású videókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!