Csuklón hordható okostelefon a Nubia okosórája

nubia alpha okosóra
Nubia Alpha
Vágólapra másolva!
Valahol félúton van a kettő között a futurisztikus kütyü.
Vágólapra másolva!

Továbbra is próbálja feszegetni a határokat a ZTE leánycégeként működő Nubia, a Mobil Világkongresszusra az eddig látott egyik legmenőbb okosórával érkezett. Az Alphát véletlenül sem lehet más gyártó termékével összetéveszteni, hiszen egy 4 hüvelykes átlójú, 960×192 pixeles OLED érintőkijelzővel rendelkezik. Az 5:1 képarányú, hajlékony megjelenítő ívesen követni próbálja a csukló formáját, a levetéskor kiegyenesedik. A gyártó szerint a panel 100 ezer alkalommal hajlítható meg az életciklusa során.

Nubia Alpha Forrás: Nubia

A Nubia Alpha funkcionalitásra valahol félúton van az okosóra és az okostelefon között, így például 5 megapixeles kamera is található benne a videók és a fotók készítéséhez, plusz lehetséges rajta keresztül telefonálni, üzeneteket küldözgetni, navigációs szoftvert használni. A szövegírás jelenleg karakterrajzolgatással vagy T9-es billentyűzettel valósítható meg,

Az okosóra menüiben való navigáció nem csak az érintőkijelző húzogatásával oldható meg, a készülék előtt, a levegőben végrehajtott kézmozdulatokkal is boldogulhatnak majd a vevők.

A gyártó szerint az okosóra 500 milliamperes akkuja normál használat mellett legfeljebb 2 napot bír ki egy töltéssel. A meghajtásáról a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 gondoskodik, 1 GB memória és 8 GB beépített háttértár mellett. Az óra kapható lesz eSIM-es változatban is, ezzel a modellel a vevők anélkül tudnak telefonálni vagy mobilnetet igénylő appokat használni, hogy hozzápárosítanák az órát az okostelefonjukhoz.

Tiszta Knight Rider.

A Nubia Alpha fekete, Bluetooth-WiFi modemes alapváltozata még áprilisban piacra kerül Európában, méghozzá 449 eurós (142 ezer forintos) áron. Az eSIM-es kiadásaira a harmadik negyedévig kell várni a kontinensen, a fekete 549 euróba, míg az arany 649 euróba kerül majd; átszámítva 174 ezer és 206 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!