Sajtófotón az ötkamerás Nokia

nokia 9 pureview okostelefon
Nokia 9 PureView
Vágólapra másolva!
Két hét múlva mutatkozik be a Nokia 9 PureView.
Vágólapra másolva!

Február 21-én a HMD Global az elmúlt évek egyik legfurább okostelefonjával fog előrukkolni, a Nokia 9 PureView hátlapi kamerarendszerében összesen öt darab kamera kapott helyet. A készülék hátulján ettől függetlenül hét kerek furat található, az öt kamera mellett a vaku és egy rejtélyes szenzor is a szabályos furatkompozícióban kapott helyet.

Nokia 9 PureView Forrás: 91Mobiles

Most kiszivárgott egy hivatalos sajtófotó a készülékről, ami túlságosan sok újdonságot ugyan nem árul el róla, de legalább megerősíti az eddigi pletykákat. A Nokia 9 PureView érintőkijelző alatti ujjlenyomat-olvasót kapott, a közel 6 hüvelykes AMOLED panelje nem notchos, és az USB-C kapu mellett audio Jack porttal is rendelkezik. A bekapcsoló- és a hangerőállító gombok a telefon jobb oldalán találhatóak.

Ha minden igaz, akkor a fotózásra termett okostelefont a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet hajtja, a memóriája 6 GB lehet, a háttértára pedig 128 gigabájtosnak ígérkezik. Az új sajtófotó tanúsága szerint a Nokia 9 PureView részt vesz az Android One programban, azaz majdnem teljesen módosítatlan Android fut rajta, bár ez megszokott a Nokiák esetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!