Itt a Honor új okosórája

Vágólapra másolva!
Magyarországra is megérkezett a Honor Watch Magic, így most már a fiatalos márka kedvelői is lecsaphatnak az okosórára. Azt már megszokhattuk, hogy az utóbbi időben a Huawei testvérmárkája minőségi termékeket készít, és szerencsére ez az órára is igaz, de azért egy-két kompromisszumot kell majd kötnie a vásárlónak.
Vágólapra másolva!

Külső, dizájn

A Honor Watch Magic tulajdonképpen a Huwaei Watch GT kistestvérének tekinthető, így nem csoda, hogy külsőben is hasonlít rá. Fontos változások azonban akadnak: a Honor órája kisebb, vékonyabb és könnyebb, így nagyon kényelmes hordani, szinte fel sem tűnik a csuklónkon. Még mindig inkább férfi méretnek mondható, de a jóval vaskosabb Watch GT-vel szemben ez talán már nőkön sem hatna nagyon furcsán.

A minőség viszont csillagos ötös: a rozsadamentes acélból kialakított ház kifejezetten prémiumérzetet kölcsönöz az órának, és ha a divatos bőrszíjat választjuk hozzá, akkor még elegáns is tud lenni. Aki persze inkább a sportolást favorizálja, elérhetőek a szilikonszíjak is, de a szabványos 22 mm-es QuickFit szíjak közül bármi használható, a csere egyszerű és gyors.

Egyedül az óra hátulján találunk műanyagot: ide került a töltő csatlakozója, amire a kis, korong alakú töltő mágnesesen cuppan rá, valamint a pulzusméréshez szükséges szenzorokat is itt találjuk.

Forrás: Honor

Használat közben

A Watch Magic kezelése kifejezetten egyszerű: az oldalán találunk két gombot, melyek közül az egyikkel felébreszthető az óra, és visszavisz a számlapra, ha a menüben kóboroltunk, a másik pedig előre beállítható gyorsgomb különböző funkciókra.

Ezeken kívül érintéssel tudjuk vezérelni a kütyüt, ami az 1,2 hüvelykes, 390x390 pixeles felbontású AMOLED kijelzőn még viszonylag kényelmesen megoldható. Maga a kijelző egyébként kifejezetten jó: szépek a színei, és még napfényben és megfelelően erősen világít. Csak ha közelebbről nézzük meg, akkor látszik rajta, hogy egy okosóra, távolról, egy elegánsabb számlapot beállítva szinte egyáltalán nem tűnik fel.

A Watch Magic a nagytestvéréhez hasonlóan nem a Google teljes értékű Watch OS rendszerét használja, hanem a Huawei saját fejlesztésű Lite OS-ét. Ez azt jelenti, hogy nem telepíthetők rá külső alkalmazások, be kell érnünk azzal, amit a cég alapból elhelyezett rajta, cserébe viszont gyorsabb működést és hosszabb üzemidőt kapunk.

Forrás: Honor

Fókuszban a sport és az egészség

A Watch Magic egyik kiemelkedő pontja, hogy ultrapontos GPS-t kapott, így a telefonunk használata nélkül is bátran elvihetjük magunkkal futni, biciklizni, hegyet mászni, nem fog cserben hagyni. Egyébként is egyértelműen a sportolás volt a fő csapásirány az óra tervezésénél, így képes követni az emelkedéseket is, valamint találunk benne barométert és iránytűt. Meg persze elképesztő mennyiségű sporttevékenységet tud követni az úszástól kezdve (50 méterig vízálló) a szobabiciklizésen át a futópadig.

Ezen kívül képes folyamatosan mérni a pulzusunkat, tanácsokat ad a hatékonyabb edzésmunkához, de még az alvásunk minőségét is képes kiértékelni. Ha pedig úgy gondolja, hogy ideje lenne kicsit megnyugodnunk, akkor légzőgyakorlatokkal segít. Az egyetlen probléma, hogy csak a Huawei / Honor által fejlesztett Egészség alkalmazással kapcsolható össze okostelefonon, így aki esetleg mást szokott meg korábban, sajnos pórul járt.

Forrás: Honor

Üzemidő, ár, értékelés

A Honor órájába a Huaweinél jóval kisebb, 178mAH-s kapacitású akkumulátor került (ezért is tud sokkal vékonyabb lenni), viszont a hatékony központi processzornak és operációs rendszernek hála, közepes használat mellett egyáltalán nem kizárt, hogy kihúzza egy hétig. Ha viszont a GPS használata mellett folyamatosan sportolunk, akkor a nap végén mindenképp töltőre kell majd tenni.

A Watch Magic két színben érhető el: az alapból szilikonszíjjal szerelt fekete változat hivatalos ára 57 ezer forint, az ezüstös színű bőrszíjas változat pedig 64 ezer forint. Ezért egy sportolásra nagyon alaposan kigyúrt, jó megjelenésű, prémiumérzetű okosórát kapunk, amit viszont egyéb funkcióit tekintve a zárt Lite OS operációs rendszer némileg korlátoz, viszont ilyen áron ettől függetlenül is jó vételnek számít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!