Ilyen a félmillió forintos gamer alaplap

asus rog dominus extreme intel xeon alaplap
Asus ROG Dominus Extreme
Vágólapra másolva!
Csak 28 magos Intel processzor tehető az Asus termékébe.
Vágólapra másolva!

Csendben piacra dobta minden idők valószínűleg legdrágább konzumer alaplapját az Asus: a papíron gamereknek és profi túlhajtóknak szánt ROG Dominus Extreme bruttó 1550 euróért vált elérhető, azaz 492 ezer forintot kell kiadni érte. Az alaplapnál már csak a bele való processzor a drágább, az Intel Xeon W-3175X ára olyan 3100 euró, úgy 984 ezer forint.

Asus ROG Dominus Extreme Forrás: Asus

Az alapvetően szerverekbe szánt processzor a gigantikus méretű LGA 3647 foglalatot használja, szénné tuningolva és teljes terhelés alatt pedig akár 1000 wattot (!) is fogyaszthat. A tavalyi év végén piacra dobott processzorban 28 mag található, és támogatja a Hyper-Threadinget is, így összesen 56 futtatói szálat kínál a szoftvereknek. A 38,5 MB gyorsítótárral ellátott CPU alapórajele 3,1 GHz, míg a turbó frekvenciája 3,8 GHz.

Asus ROG Dominus Extreme Forrás: Asus

Az Asus állítása szerint az EEB szabványú, Intel C621 chipkészletes alaplapjával minden további nélkül kihozható a maximum a processzorból, képes stabilan energiával ellátni a nem éppen hétköznapi Xeont.

A vásárlók 12 darab modulon akár 192 gigabájtnyi DDR4-4200 memóriát is betehetnek az alaplapba, a processzorban hatcsatornás memóriavezérlő található.

Az alaplap további érdekesebb tulajdonságai: 10 gigabites hálózati vezérlő, Bluetoooth 5.0, WiFi ac, nyolccsatornás ROG SupremeFX S1220 hangchip, 1,77 hüvelykes OLED kijelző statisztikai adatok mutogatására, négyirányú SLI és CrossFireX, LED-es világítás még a hátlapi audio Jackeknél is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!