Itt a Xiaomi legolcsóbb mobilja

xiaomi redmi go okostelefon
Xiaomi Redmi Go
Vágólapra másolva!
Kártyafüggetlenül 25 ezer forintba kerül a Redmi Go.
Vágólapra másolva!

Bejelentette az első Android Go rendszert futtató, és ezzel együtt az eddigi legolcsóbb okostelefonját a Xiaomi. A Redmi Go valamikor február során válik majd elérhetővé Európában, az ajánlott kártyafüggetlen kezdőára pedig 80 euró, olyan 25 ezer forint lesz.

Xiaomi Redmi Go Forrás: Xiaomi

Szokásához híven a gyártó elég sokat ad a vásárlók pénzéért cserébe: a készülékbe 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles érintőkijelző, 5 megapixeles előlapi kamera, 8 megapixeles és vakus hátlapi kamera, négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészlet, modelltől függően 8 GB vagy 16 GB bővíthető háttértár, továbbá 3000 mAh-es akku került.

Az Android 8.1 Oreo Go Edition rendszerrel előtelepített mobil legfájóbb megkötését az 1 GB rendszermemória jelenti, bár akinek tényleg csak egy olcsó alaptelefonra van szüksége, annak szódával így is elmehet. Érzésünk szerint a Xiaomi óriási ziccert hagyott ki azzal, hogy nem szerelte inkább 1,5 – 2 GB memóriával a Redmi Gót, hiszen ez vélhetően nem növelte volna számottevően az árát, viszont lepipálhatta volna vele az összes többi Android Go rendszerű riválist.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!