Jó nagy a Xiaomi kijelző alatti ujjlenyomat-olvasója

xiaomi kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó
25×50 mm felületen képes leolvasni a Xiaomi szenzora
Vágólapra másolva!
Így nem kell precízen egy bizonyos helyre tenni az ujjat.
Vágólapra másolva!

Nagyon sokan reménykedtek abban, hogy már a tavalyi évben megkezdődik a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasók terjedése, azonban végül csak néhány első fecske mobilban vált elérhető a technológia, ráadásul ezek sem érthetőek el széles körben. Idén elvileg már máshogy lesz, a kínai mobilgyártók ráadásul nagyon erőltetik az újabb és jobb kijelző alatti szenzorok fejlesztését.

25×50 mm felületen képes leolvasni a Xiaomi szenzora Forrás: Xiaomi

A napokban a Xiaomi demonstrálta a legújabb technológiáját. A friss leolvasója nem csak általánosságban véve precízebb az eddigi megoldásoknál, de 25×50 milliméter a komplett leolvasófelülete, így sokkal kényelmesebben és könnyebben használható, nem kell a kijelző egy nagyon precízen körülhatárolt, kis méretű területére tenni az ujjat a leolvasáshoz.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a február második felében bemutatkozó Samsung Galaxy S10 mobilok is kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót kapnak majd, azonban az Armadillotek tokgyártó szerint

a szenzor nem használható, ha kijelzővédős tokban van a telefon.

A cég a héten lehetőséget kapott arra, hogy egy valódi Galaxy S10 használatával kipróbálja a hozzá szánt tokját, akkor derült fény a problémára, állítólag csak a kijelzővédő üvegen keresztül működik jól a leolvasó. A Samsung csúcsmobiljában elvileg Qualcomm-féle szenzor dolgozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!