Búcsúzik a Windows 10 Mobile

wileyfox pro windows 10 mobile
Wileyfox Pro
Vágólapra másolva!
Még idén megszűnik a rendszer támogatása.
Vágólapra másolva!

Régóta teljesen nyilvánvaló, hogy a Microsoft beismerte a vereséget a mobilpiacon, a Nokiától megvásárolt telefonos részlegeinek eladásával és megszüntetésével megkezdődött a Windows 10 Mobile haláltusája. A rendszer utoljára 2017 októberében kapott komolyabb frissítést, de már akkor is csak pár apróságot tettek bele a fejlesztők, ráadásul túlnyomórészt a vállalati ügyfelek igényeit elégítették ki az újításokkal.

Wileyfox Pro Forrás: Ben Wood / Twitter

A Microsoft a héten nagy csendben bejelentette, hogy 2019. december 10-én teljes mértékben megszűnik a Windows 10 Mobile támogatása, a kérdéses naptól kezdve már biztonsági frissítéseket sem készít többé a mobilos operációs rendszeréhez.

Nem meglepő, már jó ideje annyira kevesen használnak Windows 10-es mobilokat, hogy kimutathatatlan a rendszer piaci részesedése.

A mostani bejelentés érdekessége, hogy ezek szerint a Microsoft még a 2009 júliusában kiadott Windows 7-hez is egy hónappal tovább fog biztonsági frissítéseket készíteni, mint a 2015 novemberében piacra került Windows 10 Mobile-hoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!