Újból terjeszkedik a PlayStation Now

Horizon: Zero Dawn, PlayStation 4
Vágólapra másolva!
Már évek óta nem vált elérhetővé újabb államokban.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években többen is kétségbe vonták a jelenleg olyan 700 darab PlayStation 2/3/4 játékot kínáló PlayStation Now streamelőszolgáltatás jövőjét, hiszen hiába bővült folyamatosan új játékokkal a kínálata és vált elérhetővé PC-n, a támogatott országok köre régóta nem változott. A szolgáltatás 2014-ben először Észak-Amerikában rajtolt, majd a következő évben Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Luxemburgban, Németországban és Svájcban is elérhetővé vált, de azóta teljes volt a hullaszag ezen a téren.

Horizon: Zero Dawn Forrás: Sony

Február elején megváltozik majd a helyzet, a Sony blogbejegyzése alapján béta formában további hét európai országban is elérhetővé válik majd a PlayStation Now, egész pontosan Dánia, Finnország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország és Svédország csatlakozik a bulihoz.

Az új országokban első körben csak PlayStation 4 konzolokról lesz elérhető a PlayStation Now bétája, azoknak várniuk kell egy kicsit, akik konzol hiányában a windowsos számítógépükre streamelnék a PlayStation-játékokat.

A PlayStation Now egyébként már nem szimplán egy havidíjas játékstreamelő szolgáltatás, a PlayStation 4-gyel rendelkezők klasszikus módon bérelhetnek róla PS2 / PS4 hardverekre készült játékokat.

A lehetőséggel élő előfizetők helyi futtatás céljából letölthetik a játékokat a konzoljaikra, mintha csak megvették volna azokat digitálisan a PlayStation áruházában. Ez lehetővé teszi, hogy jobb képminőséggel, beviteli késleltetéstől mentesen, továbbá az egyjátékos címek esetében offline játszanak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!