Összetekerhető tévét és Apple kompatibilitást jelentett be az LG

LG, feltekerhető, rollable, tévé
Ebben a három állásban hasznlható.
Vágólapra másolva!
Az idei CES már a hivatalos megnyitó előtt is szolgált pár érdekes újdonsággal. A tegnapi Samsung bejelentés után ma az LG is bemutatta legfrissebb termékeinek egy csoportját, melyek közt tényleg érdekes darabok is voltak.
Vágólapra másolva!

A két koreai cég hosszú ideje verseng egymással a tévépiacon, így nem csoda, ha a különböző irányok ellenére néha egyszerre indulnak el azonos úton.

A feltekerhető tévé megérkezett

A cég az idei CES keretében bemutatja az eddig elkészült legérdekesebb OLED tévét, melynek Signature OLED TV R nevet adták. A név végén szereplő „R" a „Rollable" szó rövidítése, ami magyarul annyit tesz: feltekerhető. Ez pedig már meg is mutatja a rendszer forradalmi tulajdonságát, ugyanis a teljes tévé egy állványból képes kitekeredni, illetve gombnyomásra ugyanoda szépen vissza is tekeredik.

Ebben a három állásban hasznlható. Forrás: Origo

Ez a technológia a hétköznapok során viszonylag kevés valós előnyt hordoz, de a lényeg a technológiai erőfitogtatás, ami itt vitathatatlanul sikeres lett.

Ennél menőbb tévét ugyanis elképzelni is nehéz.

Az állvány, ami feltekert állapotban a tévé házául is szolgál, természetesen tartalmazza a beépített hangrendszert is, maga a kijelző teljes, látható átmérője pedig 65".

Ez is egy felhasználási mód lehet. Forrás: Origo

A rendszer működését a gyártó három módban képzeli el:
Teljes nézetben egy 65"-os tévéként, vagy „Line View" módban, amikor a kijelzőnek csupán egy része láthat, amit egyfajta információs kijelzőként használhatunk, illetve „Zéro View" módban, amikor a kijelző nem látszik, és a rendszer csupán audió eszközként üzemel.

És még egy dolog

A fél nappal korábbi Samsung bejelentés után, már csak kisebb bombaként robbant a hír, mely szerint az

LG tévék is megkapják az Apple AirPlay támogatást!

Ezek szerint az Apple mindkét nagy koreai gyártó tévéivel hajlandó együttműködni. Az LG tévéi pedig még a HomeKit rendszerbe is integrálhatóak lesznek, ami azt jelenti, hogy hozzáférhetnek az Apple okosotthon rendszereihez és azok is hozzájuk.

Még a HomeKit rendszerbe is beférnek az LG tévéi. Forrás: Origo

És a többi nagy gyártó sajtóeseménye még hátravan, így elképzelhető, hogy idén minden fontosabb tévégyártónak ez lesz az egyik fontos bejelentése.
Meglátjuk...

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!